Casarea stingătoarelor de incendiu si înlocuirea lor

Termenul de casare a stingătoarelor de incendiu se referă la scoaterea definitivă din folosintă și din inventar a unui stingător a cărui folosire, reparare sau modernizare nu mai sunt economice și eficiente.

Perioada de funcționare a unui stingător de incendiu este aproximată la 20 de ani de la data fabricării înscripționate pe eticheta acestora.

În conformitate cu art. 25 din cadrul Normelor tehnice mai multe tipuri de stingătoare sunt considerate devansate și nu se mai acceptă la utilizare maximum 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentelor norme tehnice, urmând a fi casate, printre acestea se regăsesc următoarele.

 de tip „soda acid”;

 cu spumă chimică;

cu clorobromometan sau tetraclorură de carbon;

 de unică folosinţă mai vechi de 5 ani;

 care funcţionează prin răsturnare;

 cu recipient din cupru sau alamă îmbinate prin sudură moale/lipire sau nituire;

 cu recipient din oţel îmbinate prin nituire;

 pentru care nu se mai găsesc piese originale.

Conform art. 26. stingătoarele de incendiu portabile și mobile precum G1, G3, P5, P10, AP10, SM10, H3, H10 se mai admint la funcționare maximum 2 ani de la data intrării in vigoare a prezentelor norme tehnice, urmân dupa această perioada a fi casate.

Conform art. 27. Ne indică faptul că stingătoarele de incendiu de unică folosință, în afară de cele cu agent curat, trebuie descărcate și scoase din folosire în maximum 5 ani de la data fabricării, marcate pe eticheta stingătoarelor. Iar stingătoarele de incendiu de unică folosinţă cu agent curat trebuie scoase din uz şi trimise către un centru de reciclare pentru recuperarea agentului curat în maximum 5 ani de la data fabricării, marcată pe eticheta stingătoarelor.

 Accesând magazinul nostru on-line aveti posibilitatea de a găsi o gamă largă de stingătoare de       incendiu în conformitate cu legea și le puteți înlocui pe cele care nu mai sunt în uz, dar și alte produse de     prim ajuto , sigurantă auto și echipamente PSI.

Verificarea stingatoarelor de incendiu trebuie sa se  efectueze numai de catre persoane autorizate in conditiile legii.Verificarea stingătoarelor se face anual, noi  vă oferim servicii de verificare și încărcare a stingătoarelor de incendiu și ne puteți contacta aici.

 

siteadmin

Leave a comment

Newsletter

...nu trimitem SPAM , pe cuvant :)